Acces la publicații

Informaţiile de mai jos se referă la funcţionarea bibliotecii în perioada 20 martie - 31 decembrie 2020.

Informaţiile actualizate se găsesc în pagina Ultima oră.

 

În vederea prevenirii contaminării cu noul coronavirus SARS CoV-2, BCU a luat toate măsurile prevăzute de lege pentru a asigura buna desfășurare a funcționării sălilor deschise pentru public. În acest sens, cititorii sunt rugați să respecte normele de securitate sanitară impuse: să păstreze distanța fizică corespunzătoare, să poarte masca de protecție în interiorul bibliotecii și să folosească dezinfectantul pus la dispoziție.

 

I. Împrumut la domiciliu

Biblioteca oferă serviciul de împrumut la domiciliu din fondurile sale pentru profesori, cercetători, doctoranzi, profesori din sistemul de învăţământ gimnazial şi liceal și studenți.

Preluarea-restituirea publicațiilor se face cu respectarea tuturor normelor impuse de situația actuală.

1. Clădirea centrală

Solicitările de publicaţii  se efectuează online, din catalogul bibliotecii, și se vor servi a doua zi, între orele 09:00 - 14:00.

Publicaţiile se împrumută pentru o perioadă de 14 zile (Fond Împrumut), respectiv 7 zile (toate celelalte colecţii), fără posibilitatea de prelungire a termenului de împrumut.

Restituirea publicaţiilor din fondurile bibliotecii centrale se va efectua în acelaşi interval orar: de luni până vineri, între orele 09:00 - 14:00. 

Studenții și utilizatorii cu domiciliul stabil în județul Cluj beneficiază în continuare și de împrumutul la domiciliu extins (cuprinzând publicații atât din Fondul de Împrumut cât și din Fondul General și Fondul de Științe Sociale Contemporane).  Servirea acestor publicații se face de pe o zi pe alta (solicitare din catalogul electronic al bibliotecii), la Secția de Împrumut la domiciliu.

2. Bibliotecile filiale

Din data de 28 septembrie,  oferă serviciu de împrumut la domiciliu şi bibliotecile de facultate - filiale BCU Cluj.

Restituirea publicaţiilor din fondurile bibliotecilor filiale se va efectua la sediul acestora, în intervalul orar menţionat în pagina fiecărei filiale.

II. Livrare de documente online

În cazurile speciale (pentru profesorii și cercetătorii de pe raza municipiului Cluj-Napoca aflați în imposibilitatea deplasării) vom livra documentele la domiciliu în fiecare zi de marți a săptămânii în urma unei solicitări transmise la adresa secretariat@bcucluj.ro.