TRIAL - Visual history archive

Visual History Archive

ProQuest, împreună cu Enformation, oferă trial la colecția Visual History Archive. Acest modul cuprinde mărturii ale supraviețuitorilor și martorilor Holocaustului .

Perioada de desfășurare: 25.05.2017 – 25.06.2017
Modalitate de acces: pe bază de IP instituțional la https://vha.usc.edu și acces de acasă.

ProQuest a încheiat un parteneriat de colaborare cu USC Shoah Foundation pentru a oferi Visual History Archive, o colecție de transmisii video a aproape 54.000 de mărturii ale supraviețuitorilor și martorilor Holocaustului precum si informatii despre alte crime împotriva umanității.

Cea mai mare arhivă de acest fel: mărturii directe complete; 64.000 de termeni indexați, 1.8 milioane nume și 712.000 imagini

Concepută inițial ca un repozitor al mărturiilor despre Holocaust, colecția Visual History Archive s-a extins și include acum mărturii despre Genocidul din Armenia  care coincide cu Primul Război Mondial, Masacrul din Nanjing, China din 1937, Genocidul etnicilor Tutsi din Rwanda din 1994,  Genocidul din Guatemala din  1978-1996 și Genocidul din Cambogia din  1975-1979.

Printre partenerii la acest program se numără Jewish Family and Children’s Services (JFCS) Holocaust Center; un consorțiu format din nouă arhive canadiene, care reprezintă experiența evreilor pe teritoriul Canadei; și colecții de Holocaust Memorial Center Zekelman Family Campus, Holocaust Museum Houston și Florida Holocaust Museum.

Interviurile au fost desfășurate în 62 de țări și 41 de limbi. Fiecare colecție oferă context pentru celelalte, deschizând multiple canale pentru a descoperi istoria prin ochii martorilor, în mai multe perioade de timp, locații, culturi și circumstanțe sociopolitice.