Celebráre

Mihai Eminescu -168 de ani  de la naștere

eminescu_1_0.jpg

Foto 1 - Portret Mihai Eminescu

caietul_rosu.png

Foto 2 - Imagine Caietul Roșu

mite-kremnitz.png

Foto 3 - Pagină cu semnătura Mite Kremnitz - din Caietul Roșu. 

 

Ziua de 15 ianuarie 2018 marchează trecerea a 168 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, cel care ne-a daruit unele dintre cele mai frumoase creații poetice din literatură, motiv pentru care este considerat poetul nostru național. 
Lucrările sale au făcut istorie și se regăsesc în multiple forme și ediții în bibliotecile din România și din întreaga lume. 

Noi vă invităm într-o incursiune în lumea eminesciană, prin intermediul Caietului Roșu, un manuscris al poetului, donat uneia din apropiatele sale, Mite Kremnitz. 
Manuscisul face parte din documentele aflate în fondul de Colecții Speciale al bibliotecii, pe forzațul III aparând însemnarea autografă Mite Kremnitz.

Caietul a fost achiziționat de la Georg Kremnitz prin intermediul prof. Octavian Șchianu, printr-o întâmplare care face istorie la rândul său.

Documentul a fost transpus integral în format digital și este accesibil în biblioteca digitala a BCU, accesând link-ul http://documente.bcucluj.ro/web/bibdigit/patrimoniu/BCUCLUJ_FCS_MS6441.pdf
Dacă sunteți interesați de materialele eminesciene vă invităm să accesați și catalogul nostru on line în care se regăsesc peste 2000 de volume cu această tematică
http://aleph.bcucluj.ro:8991/F/