Breviaria Bibliothecaria

Revistă de bibliologie şi ştiinţa informării

Biblioteca în pandemie

Aici puteți accesa revista.

În perioada pandemiei, în timpul situației de urgență, precum și a stării de alertă care a restrâns și limitat accesul în bibliotecă, nevoile de lectură ale cititorilor bibliotecii noastre nu au fost ignorate și nici complet uitate. Având obligația să sprijine studenții, profesorii și cercetătorii în procesul de învățare și cercetare, Biblioteca Centrală Universitară din Cluj s-a mobilizat și a demarat un amplu și complex proiect de digitizare a publicațiilor necesare bunei desfășurări on-line a activităților didactice. Au fost transferate în munca la domiciliu toate activitățile de cercetare bibliografică și cele de prelucrare, iar activitățile de relații cu publicul s-au desfășurat pe rețelele de socializare.

Primul număr al revistei Breviaria Bibliothecaria îl dedicăm acestor luni care au trecut. Luni de stupoare și de nesiguranță, dar, în ciuda incertitudinilor legate de viitor, această perioadă ne-a obligat să căutăm soluții pragmatice pentru ca cititorii noștri să nu rămână departe de lecturile lor, iar activitatea academică să aibe cât mai puțin de suferit.

Breviaria Bibliothecaria este nu numai despre bibliotecă, ci, mai ales, despre oamenii bibliotecii, despre bibliotecari și cititori, deopotrivă, despre cărți și despre viitorul cu cărți, indiferent pe ce format vor fi citite. Despre sentimente, emoții, întâmplări din preajma cărților și din interiorul bibliotecii. O istorie prezentă în trăire, vie în amintire și plină de speranță pentru viitorul culturii și al cărților.

Lect. univ. dr. Florina Ilis