Biblioteca de Teologie greco-catolică Cluj-Napoca

Date de contact: 

NOU!

IMPORTANT!

Biblioteca este deschisă pentru împrumutul publicațiilor la domiciliu!

Solicitarile se fac și online și pe adresele de email prezente pe pagina bibliotecii.

Purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor și păstrarea distanței fizice sunt obligatorii.

 

Adresa:
Str. Moţilor, nr. 26, 400001, Cluj-Napoca, România

Telefon: 0771-318-524

E-mailbcu.grecocatolica@bcucluj.ro

Bibliotecari: 

Alexandrina-Călina Trifan

Marta Maria Abraham

Descriere filiala: 

Biblioteca a fost înfiinţată, concomitent cu Facultatea de Teologie Greco-Catolică, în anul 1990. în anul 1998 a fost integrată ca filială a Bibliotecii Centrale Universitare "Lucian Blaga".

O mare parte a fondului de publicaţii a fost constituit din donaţiile primite sub formă de ajutoare de către Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, la care s-au adăugat pe parcursul anilor numeroase donaţii de la persoane particulare printre care amintim: Jean Chevalier, mons.D.H.C.Martin Luley, prof.dr.Ernst Christoph Suttner. La dezvoltarea colecţiilor bibliotecii s-au adăugat, începand cu anul 1998, achiziţiile făcute prin intermediul Bibliotecii Centrale Universitare "L.Blaga" şi al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică.

Domeniile acoperite de publicaţiile existente: teologie; istorie (istorie universală, istoria bisericii); filosofie; psihologie; asistenţă socială; sociologie; limba şi literatura romană, franceză, engleză, latină. greacă; istoria artei; arheologie.

Fonduri:

Cărţi: 22.000 volume
Periodice: 30 titluri

Fondurile sunt organizate, în totalitate, cu acces liber la raft . Sala de lectură are o capacitate de 40 de locuri fiind dotată cu 9 calculatoare puse la dispozitia utilizatorilor bibliotecii de către Facultatea de Teologie Greco-Catolică (un calculator este rezervat strict pentru cautarea în bazele de date ale "L.Blaga").

Baze de date proprii:

O mare parte a publicaţiilor provenite din donaţii se regăsesc într-o baza de date bibliografică.
Activitatea ştiinţifică a cadrelor didactice universitare de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Departamentele Cluj, Blaj şi Oradea.
Indice la revista " Cultura Creştină" (în prezent aceasta bază a fost prelucrată şi în Aleph, regăsindu-se în catalogul on-line al BCU "L.Blaga").