Biblioteca de Teologie greco-catolică Cluj-Napoca

Date de contact: 

NOU!

IMPORTANT!

 

Adresa:
Str. Moţilor, nr. 26, 400001, Cluj-Napoca, România

Telefon: 0771-318-524

E-mailAlexandrina.Trifan@bcucluj.ro

Bibliotecari: 

Alexandrina-Călina Trifan

Marta Maria Abraham

Descriere filiala: 

Biblioteca a fost înfiinţată, concomitent cu Facultatea de Teologie Greco-Catolică, în anul 1990. în anul 1998 a fost integrată ca filială a Bibliotecii Centrale Universitare "Lucian Blaga".

O mare parte a fondului de publicaţii a fost constituit din donaţiile primite sub formă de ajutoare de către Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, la care s-au adăugat pe parcursul anilor numeroase donaţii de la persoane particulare printre care amintim: Jean Chevalier, mons.D.H.C.Martin Luley, prof.dr.Ernst Christoph Suttner. La dezvoltarea colecţiilor bibliotecii s-au adăugat, începand cu anul 1998, achiziţiile făcute prin intermediul Bibliotecii Centrale Universitare "L.Blaga" şi al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică.

Domeniile acoperite de publicaţiile existente: teologie; istorie (istorie universală, istoria bisericii); filosofie; psihologie; asistenţă socială; sociologie; limba şi literatura romană, franceză, engleză, latină. greacă; istoria artei; arheologie.

Fonduri:

Cărţi: 22.000 volume
Periodice: 30 titluri

Fondurile sunt organizate, în totalitate, cu acces liber la raft . Sala de lectură are o capacitate de 40 de locuri fiind dotată cu 9 calculatoare puse la dispozitia utilizatorilor bibliotecii de către Facultatea de Teologie Greco-Catolică (un calculator este rezervat strict pentru cautarea în bazele de date ale "L.Blaga").

Baze de date proprii:

O mare parte a publicaţiilor provenite din donaţii se regăsesc într-o baza de date bibliografică.
Activitatea ştiinţifică a cadrelor didactice universitare de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Departamentele Cluj, Blaj şi Oradea.
Indice la revista " Cultura Creştină" (în prezent aceasta bază a fost prelucrată şi în Aleph, regăsindu-se în catalogul on-line al BCU "L.Blaga").