ZICI 2017

Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI)  2017

La Biblioteca Centrală Universitară Lucian Blaga din Cluj-Napoca știm că elevii de azi sunt viitori noștrii studenți și credem cu tărie că dragostea pentru lectură se dezvoltă timpuriu, din primii ani de școală. De aceea în cadrul unui parteneriat cu Școala  Gimnazială ”Ioan Bob” și Asociația Specialiștilor în Terapia Tulburărilor de Limbaj din România, am ales să ne alăturăm eforturilor colective ale Citim Împreună România și să sărbătorim în data de 16 februarie 2017  - Ziua Internațională a Cititului Împreună.

Datorită profilului bibliotecii și a spațiului de lectură, destinat cu prioritate studenților și cadrelor didactice, accesul la activitățile programate este limitat, fiind permis doar elevilor din școala parteneră. 

Pentru a celebra ZICI 2017 ne bucurăm de prezența a doi invitați,  în persoana doamnei conf. univ. dr. Carolina Bodea-Hațegan, absolventă a Facultății de Litere, UBB, promoția 2005, cadru didactic la Departamentul de Psihopedagogie Specială, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, UBB și președinte a ASTTLR, precum  și a domnului profesor Horia Corcheș, nimeni altul decât autorul  volumului pentru copii  ”Istoria lui Răzvan”, apărut la editura Arthur 2014.

În cadrul primei activități conf. univ. dr. Carolina Bodea-Hațegan va apela la versuri pentru a trezi interesul micilor școlari și va lectura Naum Gellu - Cartea cu Apolodor. La dispoziție îi stau mai multe ediții ale cărții: de la prima ediție din 1959 la ultima apărută în 2016 la  editura Arthur, BCU Lucian Blaga având privilegiul de a deține în colecțiile sale ediții succesive ale acestei cărți care a încântat  copilăria mai multor generații.

În cadrul celei de-a doua activități, școlarii vor putea desluși Istoriile lui Răzvan, bucurându-se de ajutorul celui care le-a creat. 

Așteptăm cu interes și nerabdare activitățile ZICI 2017 și sperăm ca în viitor să putem oferi plăcerea lecturii cu voce tare și altor viitori studenți”.

 

afis-zici_v5.png