Cărţile, parteneri de suflet

Luna parteneriatelor academice - „Cărţile, parteneri de suflet”

Afişul expoziţiei

Lună marcată de începerea unui nou an universitar, octombrie constituie o perioadă optimă iniţierii de noi parteneriate, dezvoltării de proiecte academice, formării şi informării.

În această lună spaţiul expoziţional de la parterul clădirii centrale a BCU „Lucian Blaga” aduce în atenţia cititorilor şi vizitatorilor, publicaţii apărute la edituri cu care biblioteca are o colaborare îndelungată, marcată fie de publicarea de materiale, fie de donaţii constante.

Cărţile, parteneri de suflet” este titlul expoziţiei, grupată sub cupola „Octombrie - Luna parteneriatelor academice”. Expoziţia îşi propune punerea în evidenţă a unor lucrări, editate sau produse de personalul de specialitate al bibliotecii, apărute în cadrul editurilor Argonaut şi Presa Universitară Clujeană. Alături de această selecţie sunt evidenţiate câteva dintre cărţile apărute în anul 2015 la Presa Universitară Clujeană, grupate pe diferite tematici, precum şi lucrări din domeniul psihologiei, apărute la editura clujeană ASCR, care s-a îngrijit cu diferite ocazii să îmbogăţească, prin donaţii, fondurile bibliotecii. Materialul expus este unul restrâns, constituind doar o mică parte din ceea ce biblioteca deţine în colecţiile sale.

Expoziţia are preponderent caracterul unei semnalări şi constituie în fapt o invitaţie adresată cititorilor pentru descoperirea literaturii academice produsă de editurile clujene. 

cartile-parteneri_suflet.jpg