„89: Oglinzi și fum”

Proiecția filmului documentar „89: Oglinzi și fum”
15 decembrie 2023
Eveniment organizat de către Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Institutul de Istorie Orală al Facultății de Istorie și Filosofie, Universitatea Babeș-Bolyai 

Cu ocazia împlinirii a 34 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca și Institutul de Istorie Orală al Facultății de Istorie şi Filosofie din cadrul Universității Babeş-Bolyai organizează proiecția filmului documentar „89: Oglinzi și fum” în regia lui Alexandru Stănescu.

Evenimentul va avea loc în data de 15 decembrie 2023, începând cu ora 16.00, în Sala de conferințe „Ion Mușlea” a Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, strada Clinicilor nr. 2. Invitatul special al evenimentului este Alexandru Stănescu, regizor și producător al filmului.

 În acest context, va fi prezentat și un scurt film documentar ce tratează experiența a șapte revoluționari din Cluj-Napoca în timpul evenimentelor din decembrie 1989, intitulat „Decembrie 1989. Răbufnirea unui popor batjocorit”, realizat de către o grupă de studenți de la facultățile de Istorie și Filosofie, Litere, Psihologie și Științe ale Educației, din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

1_-_afis_-_2023.12.15.jpg