PHOTOVOICE

expoziţie de fotografii la BCU Cluj

8 decembrie 2014 - 12 ianuarie 2015


În perioada 8 decembrie 2014 - 12 ianuarie 2015, Galleria Laterallia a BCU Cluj găzduieşte expoziţia PHOTOVOICE, care prezintă cu ajutorul imaginilor povestea proiectului internaţional "The Non-Formal Road to Mental Health", găzduit de Asociaţia Minte Forte în perioada 3-9 noiembrie 2014. Finanţat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+, acesta a avut ca scop dezvoltarea de competenţe de utilizare a metodelor de educaţie non-formală în domeniul sănătăţii mintale în rândul a 24 de lucrători din organizaţii de tineret din România, Slovenia, Italia, Irlanda şi Polonia. Pe perioada celor şapte zile de training participanţii au fost implicaţi în exerciţii simbolice, activităţi în natură, pictură, colaj, dans-mişcare, activităţi de grup, creare de material video, foto-voice, jocuri de rol, simulări şi alte activităţi de educaţie non-formală.

Minte Forte este o organizaţie non-profit din Cluj-Napoca, înfiinţată în 2010, care promovează sănătătatea mintală prin: educaţie pentru sănătate mintală, sprjin pentru menţinerea sau îmbunătăţirea sănătăţii mintale şi dezvoltare psihologică.

Viziunea noastră este o societate în care fiecare se îngrijeşte zilnic de bunăstarea sa mintală şi în care cei care întâmpină dificultăţi sunt sprijiniţi, nu discriminaţi. De aceea, ne adresăm tuturor persoanelor care doresc să-şi menţină sau îmbunătăţească sănătatea mintală. Proiecte: Săptămâna Sănătăţii Mintale, Ateliere de dezvoltare personală, Centrul Minţii, Terapia asistată de animale pentru copii, RubiKlub, Connecting the Visions, şcoli fără ziduri.

"Mindful" - Elena Pasca (Romania)


"I am a bird" - Patryk Gronczewski (Poland)


"Be grateful, you got the job." - Paula Nutas (Romania)