200 ani - Charles Dickens

Expoziţie de carte la Biblioteca de Litere

În perioada 30 martie - 20 aprilie 2012, spaţiul expoziţional din cadrul Bibliotecii de Română - Maghiară din cadrul Bibliotecii Facultăţii de Litere a găzduit expoziţia Charles Dickens - 200 de ani, organizată în colaborare cu Ioana Hârjanu (studentă an II, secţia japoneză-engleză).

Această expoziţie este prilejuită de "Anul Dickens" care marchează 200 de ani de la naşterea marelui victorian Charles Dickens. Cu ocazia acestui eveniment, au fost expuse opere de o inestimabilă valoare literară aparţinând tezaurului Bibliotecii Facultăţii de Litere. Expoziţia este menită să evidenţize o dată în plus inegalabilul stil artistic al marelui Dickens, prin etalarea unor ediţii apărute la Londra, Leipzig şi Boston, dar şi a unor traduceri ale operei lui Dickens în limbile română, maghiară şi franceză.

Majoritatea lucrărilor expuse fac parte din fondul Secţiei de Limbi Germanice, Slave şi Orientale a Bibliotecii Facultăţii de Litere. Pe lângă acestea, expunem şi titluri din opera lui Dickens care au fost traduse în limba română, precum şi câteva volume care fac parte din donaţia profesorului Jacquier.

Ca un element de noutate, expoziţia scoate la iveală corespondenţa lui Dickens, scrisă între anii 1857-1870 şi apărută în 1880, la Editura Chapman and Hall din Londra, fiind editată de cumnata şi fiica mai mare a scriitorului.