Familia Regală Română în uniformă pentru totdeauna

Expoziţie foto

După ce a fost expusă în Cetatea Râşnovului, la Sinaia - oraşul regal şi la Castelul Bánffy din Bonţida, expoziţia Familia regală Română în uniformă pentru totdeauna îşi încheie itinerariul la Cluj, în Galleria Laterallia a Bibliotecii Centrale Universitare "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca.

Aniversarea a 90 de ani ai Majestăţii Sale Regele Mihai I va fi omagiată şi la Cluj prin intermediul acestei expoziţii inedite care aduce în faţa publicului peste 70 de imagini ale membrilor Familiei Regale îmbrăcaţi în uniforme ale diferitelor arme. Fotografiaţi în copilărie, în adolescenţă sau la maturitate, în poze de familie sau oficiale, regi, regine, prinţi şi prinţese apar într-un basm real care fascinează.

Pe 25 octombrie, de ziua Regelui şi în 2011, anul Regelui, Clujul intră în rândul elitelor culturale printr-un eveniment de mare clasă.

Coordonatori: Cercet. dr. Ancuţa-Lăcrimioara Chiş şi Prof. Ucu Bodiceanu, istoric.


Regele Carol al II-lea, Mihai, Mare Voievod de Alba-Iulia şi Principele Nicolae la sărbătorile Marinei de la Constanţa - 1934

Regele Carol I, Principele Ferdinand şi Principele Carol - 1902

Regele Carol în uniforma unui regiment grăniceresc şi Regina Maria în uniforma de colonel în regimentul 4 de roşiori - 1935

Principele Nicolae în uniformă de vânător - 1908

Principesa Marioara şi Principele Carol