"Germana - limba marilor idei"
o campanie de promovare a limbii germane

Ambasada Republicii Federale Germania, Goethe Institut şi DAAD (Serviciul German pentru Schimburi Academice), în calitate de organizatori, au lansat campania "Germana - limba marilor idei". Cu această ocazie, va fi expusă o interesantă expoziţie foto ce cuprinde portretele unor personalităţi din România precum şi mărturiile lor în favoarea cunoaşterii limbii germane.


Ambasada Republicii Federale Germania şi DAAD, cu sprijinul Goethe Institut, au lansat campania "Germana - limba marilor idei", campanie ce face parte dintr-un amplu proiect derulat în mai multe state europene şi finanţat de Ministerul Federal al Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania. Campania din România se bucură de prezenţa a douăzeci de vorbitori de limbă germană al căror destin profesional a fost marcat de întâlnirea cu limba şi cultura germană. Sunt scriitori, filozofi, dramaturgi, regizori, actori, muzicieni, oameni de afaceri, sportivi, dar şi oameni obişnuiţi, care au găsit prin intermediul limbii germane calea de a înfăptui idei.
Fotografiile sunt semnate de Oltin Dogaru.

Germana - limba marilor idei
Există numeroase motive pentru a învăţa limba germană. Aceasta este căutată în continuu nu doar ca şi limbă de specialitate, dar şi importanţa crescătoare pe care o are Europa o face mai interesanta ca oricare alta, oricum nici o altă limbă din Europa nu este utilizată ca şi limbă maternă mai des decât germana. Expoziţia "Germana - limba marilor idei" oferă o privire asupra numeroaselor posibilităţi, pe care le oferă limba germană oamenilor într-un mod atât de diferit.

Prin expoziţia de fotografie, concepută de Ambasada Germaniei, Centrul de informare DAAD şi Institutul Goethe din Bucureşti, relatează Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Dan Bittman şi mulţi alţi români despre experienţele lor cu limba germană.

Centrul Cultural German şi Centrul de Informare DAAD prezintă în perioada 12-22 aprilie 2011 expoziţia care are loc la Biblioteca Central Universitară. Vernisajul evenimentului a avut loc marţi, 12 aprilie, de la ora 17,00 în clădirea centrală a bibliotecii.

Le mulţumim partenerilor noştri: Universitatea Babeş-Bolyai şi Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" Cluj-Napoca.

Centrul Cultural German şi Centrul de informare DAAD
Concept: Ambasada Germaniei şi Institutul Goethe din Bucureşti