English    Deutsch    Magyar

MONUMENTELE ISTORICE ÎN PERICOL
Expoziţie de fotografii realizate de arh. Virgil Pop

înapoi la expoziţii

Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Cluj, împreună cu Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" din Cluj, organizează în perioada 26 octombrie - 05 noiembrie 2010, în Galleria Laterallia a bibliotecii expoziţia fotografică cu tematica: "MONUMENTELE ISTORICE ÎN PERICOL", realizată din fotografiile arhitectului Virgil Pop.

Prin această expoziţie fotografică, Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Cluj doreşte să tragă un "semnal de alarmă" faţă de distrugerea monumentelor istorice din judeţul Cluj, dar şi să sensibilizeze cetăţenii în a respecta aceste monumente arhitecturale de valoare inestimabilă pentru istoria judeţului.

Se doreşte, de asemenea prin acesta acţiune, a se păstra intacte aceste moşteniri cultural-arhitectonice, care se află pe lista monumentelor istorice, o mare parte din aceste monumente fiind repere importante pentru candidatura oraşului Cluj-Napoca, de a deveni în 2020 Capitală Cultural Europeană. Pentru a sprijini această candidatură, dar şi pentru a respecta valoarea istorico-arhitecturală a acestor monumente, facem apel la cetăţenii oraşului să nu înlocuiască tâmplăria ferestrelor din lemn cu geamuri termopan. Astfel, orice modificare, care nu respectă legislaţia şi planurile de renovare ale epocii respective şi nu este avizată de instituţiile abilitate, care veghează la protejarea acestor ansambluri istorice de patrimoniu, pot duce la degradarea şi distrugerea acestora, ce vor avea drept urmare pierderea lor din memoria cultural locală şi naţională.

În acest sens, cetăţenii şi instituţiile publice, cât şi mediul privat sunt solicitaţi să respecte legislaţia privind protejarea monumentelor istorice.

Vernisajul expoziţiei a avut loc la BCU Cluj, în data de 27 octombrie 2010, la ora 12.00, în prezenţa Arhitectului Virgil POP.

Fotografii din expoziţie


CONTACT:

   Adresa:
     Str. Clinicilor nr. 2
     Cluj-Napoca
     cod 400006, România
   Telefon:
     40-264-597092
   Fax:
     40-264-597633
   E-mail:
     webmaster@bcucluj.ro  
powered by FreeFind
Toate drepturile rezervate