English    Deutsch    Magyar

" Pax corporis"
Expoziţie de carte medicală (sec. XVI-XVIII)

înapoi la expoziţii

Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" vă invită la vernisajul expoziţiei "Pax corporis". Carte medicală (sec. XVI-XVIII) care va avea loc marţi, 23 noiembrie, ora 13,00 la Departamentul Colecţii Speciale (Sala Gh. Sion).

Tema expoziţiei o constituie lucrările de medicină, aparţinând atât medicilor antici, cât şi a celor din epoca medievală şi din perioada renascentistă, editate pe parcursul secolelor XVI-XVIII. Sunt expuse atât lucrări de medicină, cât şi de botanică, ca parte integrantă medicinei, precum şi opere care prezintă instrumentele chirurgicale ale epocii şi modul lor de utilizare.

Expoziţia însumează 58 de lucrări şi este structurată, din punct de vedere cronologic, în 3 secţiuni: prima parte este formată din lucrările tipărite în secolul al XVI-lea, cea de-a doua secţiune în care sunt expuse opere din secolul al XVII-lea şi se încheie cu lucrările editate în secolul al XVIII-lea.

Lucrările expuse fac parte din colecţia de carte veche a Bibliotecii Centrale Universitare "Lucian Blaga", respectiv din fondurile de Patrimoniu şi Carte Veche Maghiară, precum şi din fondul de Carte rară.

Operele selectate reflectă evoluţia medicinii începând din Antichitate şi până la începutul timpurilor moderne.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 23 noiembrie - 22 decembrie 2010. Intrarea liberă.CONTACT:

   Adresa:
     Str. Clinicilor nr. 2
     Cluj-Napoca
     cod 400006, România
   Telefon:
     40-264-597092
   Fax:
     40-264-597633
   E-mail:
     webmaster@bcucluj.ro  
powered by FreeFind
Toate drepturile rezervate