English    Deutsch    Magyar

Festivalul Internaţional "Lucian Blaga" - Lucian Blaga: În lumină
înapoi la expoziţii

În data de 14 mai a avut loc cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Internaţional "Lucian Blaga" 2009, cu tema Lucian Blaga: În lumină. Faţă de ediţiile anterioare, ediţia 19 s-a derulat pe parcursul unei singure zile, evenimentul debutând la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga": după depunerea de jerbe la statuia Poetului din părculeţul BCU, a avut loc deschiderea festivă la sala de conferinţe "I. Muşlea", onorată de prezenţa unor personalităţi clujene. După deschiderea festivă a urmat recitalul de poezie În lumină, moderat de Horia Bădescu.

Cu ocazia Festivalului Internaţional "Lucian Blaga 2009" a fost organizată în spaţiul expoziţional de la parterul clădirii centrale a bibliotecii expoziţia dedicată lui Lucian Blaga (1895-1961), expoziţia punând în valoare cărţi (inclusiv o ediţie princeps), volume de corespondenţă, fotografii şi alte documente din colecţia bibliotecii.

Actuala ediţie a festivalului pregăteşte aniversarea a 20 de ani de existenţă a Societăţii Culturale "Lucian Blaga" şi inaugurarea Centrului de studii blagiene.


CONTACT:

   Adresa:
     Str. Clinicilor nr. 2
     Cluj-Napoca
     cod 400006, România
   Telefon:
     40-264-597092
   Fax:
     40-264-597633
   E-mail:
     webmaster@bcucluj.ro  
powered by FreeFind
Toate drepturile rezervate