English    Deutsch    Magyar

"Expoziţia Pe urmele lui Charles Darwin"
înapoi la expoziţii

În perioada 16-30 iunie, spaţiul expoziţional de la parterul clădirii centrale a Bibliotecii Centrale Universitare "Lucian Blaga" a găzduit expoziţia Pe urmele lui Charles Darwin, pentru a aniversa 200 de ani de la naşterea vestitului cercetător, precum şi pentru a aniversa 150 de ani de la apariţia celei mai controversate cărţi Originea speciilor.

Expoziţia aranjată în clădirea centrală reia concepţia expoziţiei organizată la Biblioteca de Zoologie în aprilie 2009, completând materialul original cu publicaţii din fondul depozitului central: diferite ediţii ale "celui mai controversat volum" (Originea speciilor), precum şi ediţii ale altor lucrări publicate de Charles Darwin (Descendenţa omului, Expresia emoţiilor la om şi animale, Diferite forme de flori de pe plante de aceeaşi specie, Variaţia animalelor şi plantelor sub influenţa domesticirii).

Expoziţia pune în valoare şi scrierile lui Darwin cu caracter autobiografic, precum şi jurnalul său de călătorie: Călătoria unui jurnalist în jurul lumii pe bordul vasului Beagle. Sunt expuse şi traduceri ale operei darwiniene în limbile română şi maghiară din secolul 19, respectiv traduceri în limba germană, franceză, italiană, sau rusă.

În cadrul expoziţiei pot fi consultate şi volume de studii cu privire la Darwin şi opera sa, tratate şi monografii dedicate teoriei evoluţionismului etc.

Foto 1     Foto 2     Foto 3     Foto 4     Foto 5

CONTACT:

   Adresa:
     Str. Clinicilor nr. 2
     Cluj-Napoca
     cod 400006, România
   Telefon:
     40-264-597092
   Fax:
     40-264-597633
   E-mail:
     webmaster@bcucluj.ro  
powered by FreeFind
Toate drepturile rezervate