English    Deutsch    Magyar

"LITERATURA PENTRU COPII"
înapoi la expoziţii

În perioada 1-4 iunie, spaţiul expoziţional de la parterul clădirii centrale a Bibliotecii Centrale Universitare "Lucian Blaga" Cluj-Napoca a găzduit expoziţia Literatura pentru copii.

Încadrându-se în seria expoziţiilor tematice pentru promovarea fondului de publicaţii deţinut de BCU Cluj, ediţia prezentă a expoziţiei a pus în valoare volume de poveşti (culegeri de basme în diferite limbi de H. C. Andersen, Fraţii Grimm, Ch. Perrault, precum şi de autori români: P. Ispirescu, I. Slavici etc)., reviste pentru copii (Universul copiilor, Arici pogonici, Napsugár), diferite formate: CD-uri cu jocuri şi cântece pentru copii şi cărţi de colorat.

În cadrul expoziţiei au fost expuse şi lucrări ştiinţifice: lucrări din domeniul psihologiei de copii, tratate şi monografii cu privire la protecţia copiilor, îndrumare pentru cadrele didactice din învăţământul preşcolar şi şcolar etc.

Având în vedere, că anul 2009 este dedicat şi marelui romancier, povestitor, jurnalist, redactor Benedek Elek (Băţanii, 1859-1929), considerat cel mai mare povestitor de limbă maghiară din România, apreciat mai ales pentru celebrele sale cărţi de poveşti şi culegeri de basme populare, expoziţia organizată la BCU a avut o secţie aparte, în care au fost expuse ziare şi reviste literare redactate sau editate de Benedek Elek, colecţii de cărţi pentru tineret apărute sub îngrijirea lui (Nagyapó mesefája, Öcsike...), câteva din numeroasele sale prelucrări de basme din literatura universală. Au fost expuse şi două CD-uri, conţinând materialul digitizat al revistelor Cimbora (1922-1929) şi Új Cimbora (1933-1940), resursă electronică realizată de colectivul de lucru al Laboratorului Foto-Digitizare din cadrul BCU, resursa constituind în prezent cea mai extinsă parte a bibliotecii virtuale de pe pagina web memorială (http://www.benedekelek.ro)


Foto 1     Foto 2     Foto 3     Foto 4
Foto 5     Foto 6     Foto 7     Foto 8

CONTACT:

   Adresa:
     Str. Clinicilor nr. 2
     Cluj-Napoca
     cod 400006, România
   Telefon:
     40-264-597092
   Fax:
     40-264-597633
   E-mail:
     webmaster@bcucluj.ro  
powered by FreeFind
Toate drepturile rezervate